Alle voorzieningen dichtbij in De Contreie

Een deel van de wijk De Contreie is al klaar. Straten, speeltuintjes en groen zijn al aangelegd. Er is veel aandacht voor water en speelplekken voor kinderen. Een hut bouwen, vissen in het Markkanaal of samen spelen bij De Hoogte? Vriendjes wonen hier altijd vlakbij!

image alt

Mam ik ben buiten spelen!

Dé speelplek in De Contreie waar alle kinderen graag willen spelen is wijkpark De Hoogte. Hier vind je onder andere een trapveldje, een bootcamp plek, een veekraal, waterput met zwerfkeien, stappalen en natuurlijk plekken om te zitten. Deze bijzondere speelplek is gebaseerd op archeologisch vondsten in het gebied met een knipoog naar de IJzertijd. Ook op andere plekken in De Contreie zoals De Kreek en De Weide kun je heerlijk spelen.

image alt

Natuur als buurman

De ecologische groenzone slingert langs de hele westkant van De Contreie. Ideaal om te wandelen én fietsen. De ecologische zone loopt over in De Weide, een groot veld waar gespeeld en gepicknickt kan worden. En hou je meer van water? Aan de zuidzijde van De Contreie ligt het Markkanaal. Werp je hengel dus maar uit! Ga je liever wandelen? Naast al het groen in De Contreie heeft Oosterhout nog veel meer aan prachtig groen te bieden. Denk aan De Vrachelse Heide en de put van Caron. De natuur is hier dus altijd vlakbij.

image alt

Sport en recreatie

Naast de vele buitenspeelplekken en wandelroutes waar je je energie kwijt kunt, ligt bovenin de wijk ook sportpark De Contreie. Voetbalclub VV Oosterhout heeft hier haar thuisbasis. Naast 4 voetbalvelden zijn er ook 2 handbalvelden en beachvolleybalvelde. Buiten de poort van het sportpark is nog een trapveldje. En weet je wat zo fijn is? Vanuit de wijk kun je met de fiets veilig het sportpark bereiken. Verder kent Oosterhout een bloeiend verenigingsleven en heeft veel sportfaciliteiten zoals een golfbaan, hockeyclub of manege. Zwemmen kun je bij De Warande of zwembad Tropikat. Kortom; je kunt hier altijd wel ergens jouw sportieve hart ophalen.

image alt

Onderwijs en kinderopvang

De dichtstbijzijnde basisscholen zijn de Meander en de Pionier. Allebei in een paar minuten per fiets of auto te bereiken. Maar Oosterhout kent meer basisscholen bijvoorbeeld met een eigen ideologie zoals een Montessori school of vrijeschool De Streijene. Je kunt dus zelf kiezen welke school het beste past bij jouw kind. Dat geldt ook voor verschillende middelbare scholen. Op de fiets kunnen je kinderen naar het Vmbo, Praktijkschool de Zwaaikom, Havo of het VWO. Ook wat betreft kinderdagverblijven en buiten- en voorschoolse opvang is er voldoende keus. 

image alt

Winkels

In De Contreie zelf zijn geen winkels. Maar aan de overkant van het Markkanaal is er wel een Emté supermarkt. Voor je dagelijkse boodschappen kun je natuurlijk ook terecht in de wijkwinkelcentra Arkendonk, Zuiderhout of het Bouwlingcentre. Je boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen kan natuurlijk ook altijd. Gemak dient de mens. Gezellig winkelen doe je in het centrum van Oosterhout in het deels overdekte en zeer uitgebreide winkelcentrum Arendshof. Daarna strijk je  neer voor een kop koffie of een lekkere lunch op een van de gezellige terrasjes bij de Klappeijstraat.

Auto, op de fiets of het OV? Bereikbaarheid De Contreie
Wanneer start de verkoop? Bekijk de planning